Periodiek schenken

Een voordeel van periodiek schenken is dat uw gift volledig aftrekbaar is van de inkomstenbelasting. Omdat de onze gemeente een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is, geldt voor dit bedrag geen drempel en geen maximum. Een periodieke gift heeft een looptijd van minimaal 5 jaar. U maakt elk jaar hetzelfde bedrag aan de Hervormde gemeente van Aalst over.

U mag zelf bepalen of u het jaarlijkse bedrag opsplitst in meerdere termijnen of dat u het jaarlijks ineens betaalt.

Een Periodieke Gift kunt u gemakkelijk zelf regelen door het formulier “Overeenkomst Periodieke Gift” in te vullen en op te sturen.

Zo regelt u een Periodieke Gift aan de Hervormde gemeente van Aalst (Gld

1. Onderaan deze pagina kunt u de model-schenkingsovereenkomst downloaden.
  2. Print de formulieren uit.
  3. U heeft nu twee exemplaren: één voor uzelf (de schenker) en één voor de Hervormde gemeente van Aalst (de ontvanger).
  4. Op beide exemplaren vult u uw gegevens in, behalve onder kopje 4 en 7 – dit wordt door het Kerkelijk Bureau ingevuld.
  5. Stuur beide exemplaren aan het Kerkelijk Bureau. Het adres staat hieronder.
  6. Het Kerkelijk Bureau vult de gegevens aan.
  7. Het exemplaar voor u, de schenker, krijgt u ingevuld en ondertekend teruggestuurd.
  8. Bewaar uw eigen formulier goed: dit moet kunnen worden overlegd indien de Belastingdienst daarom vraagt.
  9. Maak vervolgens zelf elk jaar uw gift over. Als u dat wilt, kunt u bij uw bank een periodieke overschrijving regelen.

Wilt u hulp bij het regelen van een Periodieke Gift? Of heeft u vragen?

Neem dan contact op met het Kerkelijk Bureau:
Hambloksestraat 14
5308KN AALST

E  pvandenboogert@hervormdaalst.eu

Formulier Overeenkomst Periodieke gift in geld
Download hier het formulier: Modelovereenkomst_periodieke_gift_kerkelijke_gemeente